söndag 28 augusti 2011

Exit Tre Damer

Transitions; damklassen. Mikaela Valtersson och Maria Wetterstrand lämnar båda riksdagen. Det vore för mycket sagt att jag saknar dem. Jag blev mycket överraskad när jag fick läsa att Mikaela Valtersson ville samarbeta med moderaterna (!) och att hon lämnade sin välavlönade plats i riksdagen bland annat för att hon ansåg att det inte var möjligt. Maria Wetterstrand ska nu bli småbarnsmamma med anknytning till Finland. Lycka till! I båda fallen utgår säkert en rejäl pension. Fattas bara annat. De har ju gjort oändligt mycket för oss svenskar.

Men det är inte slut på "transitions; damklassen". Nalin Pekgul (f. Baksi) avlägsnades från posten som ordförande i Socialdemokratiska kvinnoförbundet. Hon ersattes av professor Lena Sommestad, som vann ordförandevalet med betryggande majoritet. Nalin Pekgul påstår - på fullt allvar, får man anta - att hon ska återgå till att arbeta i sitt yrke som sjuksköterska. Om hon förverkligar detta har hon min högaktning. Men mer troligt är förstås att hon som tillhörande makteliten utses till generaldirektör, landshövding eller i nödfall ambassadör.

Nalin Pekgul har konstigt nog på intet sätt motsvarat förväntningarna som sossekvinnoordförande. Hon har varit rätt osynlig i den politiska debatten och fråga är om hon varit särskilt populär i de betydelsefulla väljargrupperna från Mellersta östern, som ju i och för sig röstar rödgrönt till 80 procent. Nalin Pekgul är troligen alltför integrerad i det traditionella svenska samhället och hon tillhör som bekant den begränsade grupp av invandrare som talar svenska utan någon som helst främmande accent eller felaktig ordföljd.

C:s invandringspolitik. På Newsmill (28/8 2011) kräver Ilan Sadé att centerpartiet skall ompröva sin invandring- och integrationspolitik. Han vill av skäl som han i korthet redovisar kraftigt minska invandringen från Mellersta östern och Afrikas horn. Ilan Sandé är jurist och var 2003 till 2006 ordförande i Centerpartiets Högskoleförbund. Han kommer att vara ombud på den stundande centerstämman. Att artikeln överhuvudtaget publiceras på Newsmill får väl ses som ett tecken i tiden.

Otäck tråd på Flashback. På Flashback finns eller har det funnits en tråd med skämt (!) om svälten i Somalia. Till de "skämt" som överhuvud taget kan återges hör uttalanden av typen 'Skicka Breivik till Somalia med ett gevär' och 'Skicka Kikki Danielsson som mat till Somalia'. Den här typen av uttalanden bidrar inte till en saklig debatt om invandring och u-landsproblem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar