lördag 9 juli 2011

Attack mot en politiker i stockholmsförorten Sundbyberg

"Tre vettskrämda invandrare." (SD)-politikern Stellan Bojerud f. 1944 och boende i Sundbyberg berättar på sin blogg (Mopsen's blogg 7/7 2011; jfr) att hans bostad attackerats. Någon hade med rödfärg målat ordet RASIST på hans lägenhetsdörr. Hans hustru, som är från Thailand, och ett par släktingar till henne på besök hos familjen Bojerud blev av naturliga skäl vettskrämda. Själv är Bojerud militärhistoriker och pensionerad officer; han är lyckligtvis inte lättskrämd.

Det är naturligtvis helt oacceptabelt att politiker, deras anhöriga eller deras bostäder och egendom blir utsatta för våld eller hot. Såvitt jag kan förstå har inget annat medium än Politiskt Inkorrekt tagit upp händelsen, som faktiskt är minst lika långtgående som hotet nyligen mot journalisten i SvD Per Gudmundson (se min blogg 29/6 2011). Det skedda är ett angrepp på den politiska demokratin i Sverige.

Det finns en stark tendens hos alla våra politiskt korrekta översåtar att ha överseende med sådana här händelser som berör människor som man ogillar av politiska skäl. "Han/hon får skylla sig själv." Det är mycket mer tacksamt för alla dessa översåtar att ägna sig åt vad som händer i främmande länder och åt händelser som berör människor i Sverige som man månar om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar