lördag 18 augusti 2012

Fredrik Reinfeldts stolta sommartal

Fredrik Reinfeldt i Gustavsberg. Statsminister Reinfeldt höll sitt sommartal i Gustavsberg idag (18/8 2012). Hans talade ovanligt aggressivt. Talet riktade sig till stor del till väljarna i storstockholm. Bland annat föreslog han en utbyggnad av tunnelbanan till Nacka och andra infrastruktursatsningar i storstadsområdet.

Talet var som sagt aggressivt framfört och innehållet saknade i lite väl stor utsträckning nyanser. Däremot visade det vid flera tillfällen Reinfeldts humor, som uppenbarligen slog an på åhörarna. Ett stort antal politiskt aktiva moderater hade kommit till den grönskande idyllen där talet hölls. Bland åhörarna fanns ett betydande antal som av utseendet att döma var s.k. nya svenskar. Bland närvarande statsråd märktes justitieministern, försvarsministern och arbetsmarknadsministern som alla stod bland åhörarna, dock utan att aktivt ta kontakt med andra än dem som de redan kände. Detta tyckte jag var en brist, vilket jag sade till arbetsmarknadsministern. Liksom tidigare moderatledare kom Fredrik Reinfeldt med båt och landstigningen var ett evenemang i sig. Mötet förlöpte utan några som helst incidenter, d.v.s. på det sätt som vi svenskar varit vana vid sedan lång tid tillbaka. - Nästa helg är det Stefan Löfvens (S) tur att ge igen för Fredrik Reinfeldts gliringar.

"Stolt". Jag tror att Fredrik Reinfeldt är stolt över det som han hittills har uträttat. Ordet "stolt" används på kultur- och näringslivssidorna m.m. i snart sagt alla sammanhang. Utomeuropeiska invandrare är t.ex. stolta över sin tillhörighet till en viss folkgrupp, nördiga datadirektörer är stolta över sina obegripligheter, kvinnliga journalister är stolta över sina extrema åsikter, etc., etc. Stolt, stolt, stolt. Ännu ett lån från amerikanskan. Jag är inte stolt över någonting och tur är väl det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar