lördag 8 januari 2011

Nytt från (S) och lite gammalt (C)

I nätupplagan av SvD (7/1 2011) publicerar två unga göteborgssocialdemokrater sina önskemål om socialdemokraternas nya ledning under rubriken "Vi tycker att dessa tre ska leda Socialdemokraterna".

Skribenternas utgångspunkt är sammanfattningsvis: "Vi [socialdemokraterna] upplevs inte längre som det självklara valet för vanliga löntagare och deras möjligheter i livet och på jobbet. Det är ett gigantiskt problem."

De föreslår en ledartrojka bestående av Mikael Damberg (partiordförande), Lena Sommestad (ekonomisk-politisk talesperson) och Katrine Kielos (partisekreterare). Det är enligt förslagsställarna ett dreamteam som bestås översvallande lovord. Med andra ord, om inte svenska folket accepterar denna trojka, så bör svenska folket bytas ut. Något för Berit Andnor och de andra i (S)-valberedningen att fundera över.

Marika Lindgren-Åsbrink intervjuades i P1:s lördagsintervju. Hon har just valts till ordförande i grundskole- och gymnasienämnden i Sundbyberg och anses vara en av socialdemokraternas yngre "Parteigrössen" och är sekreterare i socialdemokraternas kriskommission. Hon får nog stå på tillväxt ytterligare en tid. Hon skriver betydligt bättre på sin blogg Storstad än hon pratade i intervjun.

Så långt (S). Nils G. Åsling (C) har skrivit en lång artikel på Newsmill (7/1 2011) med rubriken "Förenklad bild av politiken i Palmebiografier". Jag fick den senaste Palmebiografin, av Henrik Berggren, i julklapp av min sons flickvän, men har inte hunnit läsa denna tjocka bok ännu. Men jag hoppas att kunna återkomma till ämnet inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar