lördag 29 januari 2011

Sofia Arkelsten, Veronica Palm och Carl Otto Werkelid

Sofia Arkelsten är moderaternas partisekreterare. Hon skriver ett elektroniskt nyhetsbrev, som jag prenumererar på. Det senaste nyhetsbrevet (# 13, 28/1 2011) är både långt och intressant. Hon berättar bland annat om ett toppmöte mellan premiärministrarna i de nordiska och baltiska länderna och England. Det har säkert omtalats i våra vanligaste massmedia, men med rätt små bokstäver, förstås, så jag har inte uppmärksammat det. Ett bra grepp av Sofia Arkelsten är att göra hänvisningar till andra texter.

Veronica Palm, 38, är riksdagsledamot och en av dem som omtalats som kandidat till ordförandeposten i Socialdemokraterna. Hon intervjuades i lördagsintervjun idag (29/1 2011).

Hon håller helt enkelt inte som ordförande i landets största politiska parti. Hon uttalande sig ungefär som en 20-årig kommunisttjej i maj 68. Hon står uppenbarligen långt till vänster och tycks påtagligt okunnig. Mycket riktigt har hon i likhet med många andra svenska politiker ingen kvalificerad utbildning efter gymnasiet. Det märks. Inte minst när hon skulle svara på frågor om skatter och ekonomi gav hon svar som bestod av rena floskler.

För min del fick jag kalla kårar, när jag hörde henne gå på. Det finns en uppenbar risk att hon kan få betydande inflytande i svensk politik, även om hon inte blir statsminister.

Förre kulturchefen i SvD Carl Otto Werkelid har varit osynlig en tid. Nu dyker han upp i Svensk Tidskrift (nätet, 28/1 2011). Han skriver om den sevärda filmen The King's Speech. Den handlar om Edward VIII och George VI. Den sistnämnde led som bekant av svår stamning. Werkelid säger att filmen handlar om ett intressant ämne. "Filmiskt, däremot, är The King's Speech inte märkvärdig: ...".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar