tisdag 22 maj 2012

Estelle och Betnér

Prinsessan Estelle döpt. Prinsessan Estelle, 0 år, har döpts i Slottskyrkan i Stockolm idag under stor pomp och ståt. Hon önskas ett lyckligt liv. Dopet aktualiserar frågan om Sveriges statsskick. För min del förordar jag republik. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på vilka dötrista figurer som i praktiken skulle komma i fråga för presidentposten. Att Jonas Sjöstedt (V) uteblev från dopet känns faktiskt bra. Hans närvaro hade ytterligare bidragit till känslan av teater i dessa strindbergsdagar.

Miljöpartiets varning till Socialdemokraterna. Enligt SvD idag 22 maj 2012 varnar Miljöpartiet socialdemokraterna inför valet 2014. Om Stefan Löfven och andra i (S)-toppen tror att de kan få Miljöpartiet att rösta fram en (S)-regering utan miljöpartistiska statsråd, tror de fel. Morskheten förutsätter förstås att Miljöpartiet har en vågmästarställning i riksdagen efter valet 2014.

Betnér i TV 5. En mycket vulgär journalist och komiker med otrevlig framtoning som heter Magnus Betnér f. 1974 ledde en rannsakan med bl.a. Jimmie Åkesson och ett par andra i TV 5 i går kväll. Jimmie Åkesson klarade sig rätt bra, trots att han hade både programledaren och publiken emot sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar