fredag 8 juni 2012

Timbro Medieinstitut

Timbro Medieinstitut. Vad stort sker sker tyst sades det ibland förr i tiden. Jag slöläste i eftermiddag ett pressmeddelande från Timbro Medieinstitut (20120608). Det tillkännagav att Mats Olin blir ny chef för institutet. På nätet framgår att hans second-opinion-institut delvis fått ge upp av ekonomiska skäl. Sånt händer och är att beklaga. Men det verkligt intressanta fick läsaren veta mot slutet av pressmeddelandet: Nuvarande chefen för Timbro Medieinstitut, fil.dr Roland Poirier Martinsson f. 1962, "slutar för att flytta till USA". Rätt ska vara rätt: det var min fru som påpekade den intressanta detaljen!

För oss helt utomstående kommer chefsbytet och flytten som en överraskning. Det ska bli intressant att se vad det i realiteten är fråga om. Har Poirier fått silkesnöret? Ska förändringen ses som en parallell till Arkelstens fall?

Nationaldagen - komplettering. Jag glömde att säga att det var publikrekord i Edsbergsparken i Sollentuna vid nationaldagsfirandet den 6 juni 2012. Jag glömde också säga att sjungandet av nationalsången var så lågt, ynkligt och mumlande att varje åhörare/deltagare kunde få en helt felaktig uppfattning om svenskarnas (brist på) nationalism. Den svenska nationalismen är en lågmäld och smygande underström under 'elitens' högljudda mångkulturalism.

Hemliga skyar. På Dagens PS 8 juni 2012 återfinns bl.a. rubriken Hemlig bykrog hyllas till skyarna. Vi gamla tror nog att den höjs till skyarna, när den hyllas av någon matskribent.

Åsiktsregistrering. Stridbara Helle Klein har tydligen satt sig i spetsen för en motsvarighet till EXPO inom Svenska kyrkan. Det är opinionsinstitutet Seglora som inrättat en avdelning för att registrera och kritisera präster som avviker från den rödgröna renlärigheten. De hänförs i vissa fall till Sverigedemokraterna. Det  sägs att verksamheten finansieras av oss medlemmar i Svenska kyrkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar