måndag 5 november 2012

F.d. talman död. Borgholm ger upp. Tågbiljetter.

Ingegerd Troedsson död. F.d. talmannen och statsrådet Ingegerd Troedsson f. 1929 har avlidit. Hon blev 1991 riksdagens första kvinnliga talman. Hon var moderat riksdagsledamot, men lämnade partiet år 2000 och kallade sig därefter allmänborgerlig. Att den första kvinnliga talmannen valdes så sent som 1991 visar hur ny kvinnornas etablering i politiken är i Sverige.

Borgholms skolmat. Borgholms kommun ger icke oväntat upp och kommer i fortsättningen att servera gratis skolmat till de flyktingbarn som tidigare hänvisats att gå hem och äta lunch. Frågan kvarstår varför flyktingfamiljerna skall få dubbel ersättning för barnens lunch. Men det betraktas nog som främlingsfientlighet redan att ställa frågan.

USA-valet. Presidentvalet i USA är tydligen inte riktigt, riktigt, avgjort ännu om man får tro en ung s.k. expert i TV4 News idag på eftermiddagen. Experten påstod att Romneys siffror överraskande nog stigit något lite i vissa nyckelstater. Man får hoppas att Kinas stundande 'val' av huvuddiktator inte är lika osäkert.

Tågbiljetter. Att en eller annan passagerare saknar tågbiljett och i fortsättningen inte kan köpa biljett av konduktören ("tågvärden") är just nu det största journalistproblemet i Sverige. SJ är i färd med att införa drakoniska straffavgifter för den som saknar biljett. Värst drabbade är som vanligt invandrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar