onsdag 14 november 2012

Verklighetsbesök. Floppar. Kattmord. Obamagate?

Moderatbesök i verkligheten. Moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström från Kronobergs län beslöt att göra ett studiebesök i verkligheten. En kväll/natt besökte hon en stadsdel i Växjö tillsammans med en polispatrull. Ett invandrargäng började kasta stenar. Brännström träffades på armen och benet. Hon skadades som tur var inte, men blev chockerad. Hon fick också vara med om ett rån och ett inbrott på natten. Brännströms sammanfattande kommentar: Herregud! (Avpixlat 12/11 2012 citerar Smålandsposten.)

Läsarna bör uppmärksamma att detta inte hände i Rosengård, Bergsjön eller Brandbergen. Det hände i den förr så idylliska stiftsstaden Växjö i Småland, där jag gjorde en del av min militärtjänst på I 11.

"SD:s flopp." Aftonbladet, 13/11 2012 talar om Sverigedemokraternas flopp. Den visar sig bestå i att de övriga sju partierna i riksdagen, med Fredrik och hans Moderater i spetsen, ytterligare ökat invandringen till Sverige. Att SD enligt senaste mätningar ökat till c:a 11 procent är ju knappast en flopp. Ens i Aftonbladet.

Kattmord i Sollentuna. En Sollentunabo slog förra julafton ihjäl sin dotters katt och misshandlade i samband därmed även sin dotter. Han fick i dagarna sitt milda fängelsestraff i Attunda tingsrätt. Och så var det med det. Jag ids inte kommentera fallet ytterligare. (Fallet omtalat i Vi i Sollentuna som utkom 13/11 2012.)

Obamagate? Två amerikanska toppgeneraler + deras älskarinnor har som bekant råkat i krakel med varandra.

Det kanske mest intressanta är förstås vad president Obama vetat och när han vetat det. Och vad han gjort och inte gjort.

Risken för ett Obamagate är nog trots allt inte så stor. Ledande massmedia i USA liksom i Europa är nog tillräckligt röd-gröna för att lägga locket på.

Putin städar. Lillefar Volodja städar. Olika misshagliga toppar har avlägsnats från sina jobb. Än så länge har han dock inte tagit till kamrat Stalins beprövade metod, tycks det. D.v.s. fängsling, tortyr och ett nackskott i Lublianka. Och godsvagn till Sibirien för hela klanen. (Uppgifter i SvD och på nätet 13-14/11 2012.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar