söndag 4 november 2012

Hönsnät och dr Åsa. MENA-trafik

Löfven under hönsnätet. S-ordföranden Stefan Löfven är i Palestina. Han har bl.a. besökt Hebron och förfasat sig över det hönsnät som täcker delar av staden och som skall hindra israeler att kasta stinkande avfall ner på de palestinska kvarter som finns under hönsnätet. Det är lätt att hålla med Stefan Löfven att förhållandena vittnar om människors ondska. Men Löfven har ett partiproblem att ta hänsyn till i sammanhanget. Han vill av olika skäl inte föra en utrikespolitik som ensidigt fördömer Israel. Det vill hans mest tänkbara stödpartier efter 2014 års valseger: MP och V. (Jfr SvD idag.)

Jag gissar att Stefan Löfven strävar att ta med Centern och Folkpartiet i sin nya regering 2014. Låt oss säga att Lööf blir ny justitieminister och Björklund ny försvarsminister för vårt miniförsvar. Fredrik får spela träkarl (eller vad det heter) med dr Åsa och Jonas. Men det kan ju förstås också hända att C och FP blir små stödben till S i riksdagen mot att ledande centerpartister och folkpartister får fina jobb. Det vore väl det allra bästa för Stefan Löfven.

MENA-trafik i Sverige. Trafikprofessorn Torbjörn Falkmer anser sig kunna visa att människor från de s.k. MENA-länderna (Mellersta östern och Nordafrika) i betydligt större utsträckning än andra är inblandade i trafikolyckor av allvarligt slag här i Sverige. Det är ingenting som de politiskt korrekta massmedia tycks ha särskilt stor lust att tala om. (Fria tider idag.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar