fredag 2 november 2012

Cordelia Edvardson avliden. Förminskade kvinnor. Öländsk asylskolmat.

Cordelia Edvarson har avlidit. Journalisten Cordelia Edvardson, 83 år, har avlidit efter en tids sjukdom. Hennes levnadsöde var som bekant mycket dramatiskt. Hennes rapportering från Mellersta östern präglades i regel av objektivitet och distans till olika gruppers och deras företrädares påståenden och krav. Hon var utomordentligt produktiv och skrev förutom ett otal artiklar tio böcker. Må hon vila i frid.

Förminskade kvinnor. I sagolandet Sverige koncentreras uppmärksamheten för närvarande bland annat på hur kvinnliga vetenskapsidkare vid universitet och högskolor systematiskt "förminskas". SvD har i ett par artiklar gett exempel. I något fall var det t.o.m. en kvinnlig (!) professor som förminskade en kvinnlig juniorforskare, genom att kalla henne "lilla vän" e. dyl. Särskilt illa tycks det vara i ämnen som sociologi, psykologi och pedagogik och andra dylika mer diffusa vetenskaper. Men då skall vi förstås inte tala om kulturlivet!

Öländsk asylskolmat. Asylsökandes barn får ingen gratis skolmat i en skola i Borgholm på Öland. Detta har brännmärkts av Sveriges Radio, Dagens Nyheter m.fl. politiskt korrekta massmedia. Skolinspektionen har redan sagt att kommunen har fel. Det visar sig att skolan ligger på det lägerområde där ett stort antal muslimska och andra asylsökande har placerats och att dessa familjer får ersättning från oss svenskar för bland annat mat till barnen.

Såväl en ledande (M)-politiker som en ledande (S)-politiker i kommunen har offentligt vågat säga att de tycker det är bäst att att barnen går hem och äter. De skall nämligen ha mycket olika mat, vilket är svårt att tillgodose i skolan och dessutom får familjerna som sagt ersättning för mat till barnen.

Varför mat till barnen skall ersättas dubbelt har jag svårt att förstå. Det är förstås elakt i överkant att gissa att en god del av den ersättning som utbetalas till familjerna i själva verket sänds vidare till professionella flyktingsmugglare och till klanmedlemmar i hemlandet. Detta är i så fall förståeligt, men de flesta svenskar vill nog vid närmare eftertanke inte vara med om att betala. I varje fall vill de rikaste riskkapitalisterna i Sverige inte göra det.

USA-valet. Det sägs vara jämt mellan president Obama och guvernör Romney i presidentvalet - trots den senaste naturkatastrofen. Sådana brukar alltid gynna den sittande makthavaren. Det blir verkligt spännande att se hur det går på Lützendagen den 6 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar