torsdag 24 mars 2011

Jimmie Åkesson (SD) chattar; Juholt (S) lär fackengelska

Jimmie Åkesson, ordf. för Sverigedemokraterna, har fått komma till tals i Dagens Nyheter, nätuppl. 23/3 2011, under rubriken Chatt med Jimmie Åkesson. Det är intressant att se hur nyanserat Åkesson svarar på chattfrågorna. Åkesson hänvisar ofta till vad som är gängse i andra europeiska länder. Fortfarande kan SD inte godta medlemskapet i EU, även om Åkesson intar en i praktiken nyanserad ståndpunkt också på denna punkt. Artikeln är värd att läsa som en motvikt till allehanda onyanserade uttalanden både från rödgröna och allianspolitiker. Om artikeln översattes till engelska, tyska och franska skulle nog de politiskt intresserade i England, Tyskland och Frankrike som läste den ha svårt att förstå att Jimmie Åkesson klassas som Sveriges fascistledare.

 Juholt (S) och engelskan. SvD omtalar att Håkan Juholt håller på att bättra på sin engelska med en språkkurs. Det är inget orimligt. Juholt säger att han bland annat inte behärskar det ekonomiska och politiska språkets facktermer tillräckligt bra. Juholt skriver dessutom listor över socialdemokrater som skulle passa bra som statsråd eller statssekreterare. Listorna är konstigt nog hemliga. Vi får hoppas att de är välmatade. Sådana listor behöver Jimmie Åkesson lyckligtvis inte skriva ännu så länge.

I morgon börjar den socialdemokratiska extra partikongressen då Håkan Juholt ska väljas till ordförande (S). Trots att en hel del tid avsatts för politisk debatt under de tre kongressdagarna ska kongressen tydligen inte fatta några beslut om socialdemokraternas politik. Juholt ska förmodligen få fria händer att utmejsla politiken så att partiet kan vinna 2014 års val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar