söndag 20 mars 2011

Socialdemokratisk ommöblering fortsätter

Socialdemokratisk ommöblering, forts. Socialdemokraternas valberedning har fortsatt sitt arbete. Valberedningen vill byta ut f.d. statsråden Ylva Johansson och Thomas Östros i s-partistyrelsens verkställande utskott. Ylva Johansson avgår frivilligt, men Thomas Östros uppges vilja ta strid. Båda är formellt valda till ordinarie kongress 2013. Valberedningen föreslår att de ersätts av Veronica Palm, som blir suppleant, och Leif Pagrotsky, som blir ordinarie ledamot. Den sistnämnde är en mycket kompetent politiker, den förstnämnda är en okunnig plakatpolitiker på vänsterkanten, vilket hon bevisade i en lördagsintervju i radions P1 härförleden. Pagrotsky tänkes rimligen ersätta Östros som partiets ekonomiska talesperson. För egen del tror jag trots allt inte att valen på partikongressen blir särskilt spännande. Till dess har nog motsättningarna utjämnats bakom stängda dörrar. Det spännande blir Håkan Juholts linjetal.

Jag har efteråt fått klart för mig att också Mikael Damberg ska ingå i VU. Han föreslås bli ordinarie ledamot. Vidare uppges att han ska bli ny ekonomisk talesperson efter Östros. Det är överraskande.

Arabvärlden. Överste Gaddafi sitter tills vidare kvar. För hur länge är ovisst. Jag tycker att det är bra att Sverige inte deltar i den militära insatsen mot Libyen. Folkrättsprofessorn Ove Bring påpekade f.ö. igår på tv att det torde vara första gången som FN:s säkerhetsråd beslutar om militärt ingripande på rebellsidan i ett inbördskrig. Jag hade väntat att en expert skulle säga det.

Kanske allra mest intressant är dock utvecklingen i Syrien. Fråga är hur befäst dr Assads diktatur är. Svenska massmedia har hittills inte varit över sig meddelsamma om utvecklingen i Syrien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar