lördag 12 november 2011

Håkan Juholt intervjuas i SR1. Sollentunamoderaterna 100 år.

Sollentunamoderaterna 100 år. Moderatföreningen i Sollentuna fyller hundra år i år. Jag skall delta i hundraårsfirandet i kväll. Den som 1961 när Moderaterna firande femtioårsjubileum hade sagt att om femtio år bedöms Moderaterna vara det största partiet i Sagolandet, hade mötts med misstro. Om han eller hon dessutom hade sagt att en moderat spårvägsanhängare då regerar i Fjollträsk hade det framkallat ett leende.

Håkan Juholt intervjuas. Lördagsintervjun idag i SR1 ägnades Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt. Juholt klarade sig över förväntan bra. Han kritiserade en del företeelser inom skola, vård och omsorg, som man lite var kan fundera över.

Han försökte särskilt göra intryck på oss ålderspensionärer som jobbat hela vårt vuxna liv. De nya svenskarna, som mycket väl kan avgöra valet 2014, nämndes överhuvudtaget inte. Det kan möjligen vara en besvikelse för de viktiga opinionsbildarna bland dem.

Juholt har tydligen i något tidigare skede sagt att han inte har de egenskaper som en partiledare bör ha, vilket han nu fick äta upp i intervjun. Men om han vinner 2014 års val är det gömt, förstås.

Håkan Juholt vill som bekant inte stå vid sidan av Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson under partiledardebatter i tv. Det enda som något förvånade mig i intervjun var hans upprepade uttalande om sin respekt för Jimmie Åkesson personligen och dem som röstat på Sverigedemokraterna. Det är således en annan ton i den juholtska skällan än i Fredrik Reinfeldts och Mona Sahlins. Denna flört kan naturligtvis tolkas på flera sätt. Främsta syftet är förstås att undergräva Alliansregeringens ställning. Men Jimmie Åkesson och hans "fascister", och vi andra, kan nog också tolka det så att den socialdemokratiska partiledningen numera räknar med Sverigedemokraterna som ett permanent inslag i den svenska riksdagen, och att partiet mycket väl kan fortsätta att vara vågmästare i riksdagen även efter nästa val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar