torsdag 10 november 2011

Vågmästeri. Avpixlat. Stasi-Birgitta. Arkelsten

Militärinsats. Sverigedemokraterna visar återigen att de är vågmästare i riksdagen. Denna gång gäller saken Nordic Battle Group. Regeringen har föreslagit att Sverige år 2014 på nytt skall leda en av EU:s stridsgrupper. Men i riksdagen finns det ingen majoritet för förslaget (SvD 10/11 2011). Det är ävenså intressant att se att det rödgröna samarbetet, trots allt som har sagts om motsatsen, fortfarande fungerar i en sådan här symbolfråga.

Avpixlat. Den nya politiskt inkorrekta sajten Avpixlat tycks börja finna sin form. Den innehåller liksom den dansk-svenska inkorrekta sajten Snaphanen en del intressant information som man förgäves letar efter i politiskt korrekta media.

"Stasi-Birgittas" kamp. Professor em. i tyska Birgitta Almgren f. 1943 fortsätter sin kamp för att offenliggöra uppgifter ur den östtyska säkerhetstjänsten Stasis omfångsrika arkiv som finns hos svenska Säpo. Justitieminister Beatrice Ask (M) har nu tagit initiativ till att förhandla med representanter för de andra partier i riksdagen om offentliggörande av Säpos material. Hon har tidigare motsatt sig att Säpos arkiv öppnas.

Professor Almgren tycks ha lite av den blåögdhet som ibland sägs karakterisera svenskar. Hon vill nämligen att Sverige skall kräva att CIA lämnar ut alla Stasidokument som rör nordiska medborgare (DN.se 10/11 2011). Det är sannerligen inte troligt att CIA skulle bifalla en sådan begäran. Hon kanske skall ringa på dörren till Lubjanka - KGB:s skrämmande högkvarter nära Röda torget i Moskva - och be dem lämna över alla motsvarande uppgifter. Jag tror inte att hon eller ens allas vår Carl Bildt får bifall av tjeckisterna.

Sofia Arkelsten. Moderata partisekreteraren Sofia Arkelsten har inte bara gift sig med hr Torvestig, hon har också bytt sin randiga, kortärmade sjömanströja mot en svart långärmad skjorta (tidningen Medborgaren 2011:3 sid. 2). Det betyder dock inte, som kanske någon rödgrön tror, att hon andligen anslutit sig till svartskjortorna. Långt därifrån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar