fredag 16 december 2011

Oklarheter, forts. (Assagne och Kungen)

Oklarheter, forts. I.

Assagneaffären. I Assagneaffären har det sensationella inträffat att Englands Supreme Court har gett prövningstillstånd beträffande frågan om "a prosecutor is a judicial authority". Rättegången i Supreme Court beräknas ta två dagar och skall börja den 1 februari 2012. (Expressen 16/12 2011 och The Supreme Court, News and publications, 16/12 2011.) Inte mindre än sju domare kommer att delta i avgörandet, "given the great public importance of the issue raised".

Det bör påpekas att domstolen såvitt man kan förstå inte kommer att ta ställning till om Assagne begått brott eller om den svenska straffbeläggningen av de gärningar som han uppges ha utfört är berättigad. Såvitt jag vet har Assagne hittills inte åtalats för brott i Sverige. Han har heller inte motsatt sig att bli hörd i England om sina förehavanden i Sverige.

Det ska bli intressant att se hur det går i England och vilka ytterligare turer som ödet har i beredskap i denna dyra karusell.

Oklarheter, forts. II.

Kungabild manipulerad. Expressen omtalar att den mycket omtalade bild av den svenske kungen i ett porrsammanhang som diskuterats en lång tid i massmedia är sannolikt är fejkad. Tre bildanalysföretag har på Expressens begäran kommit fram till detta resultat oberoende av varandra. Det skulle konstigt nog [!] kunna vara så att kungen talar sanning, när han dementerar att han figurerar på bilden. Den som har visat bilden för massmedia, Mille Markovic, säger att bilden är äkta och att han har fler bilder som han i sinom tid ska publicera mot betalning. Det är inte lätt att vara kung och inte heller att vara f.d. nattklubbsägare i Sverige. Mille Markovic är dessutom åtalad för ett antal brott som inte har med bilden att göra. Dessa brott avfärdas som småsaker av hans försvarsadvokat. (Artiklar i Expressen 16/12 2011.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar