tisdag 31 januari 2012

Överklass-safari och Mona Sahlin

Överklass-safari. En vänsterorganisation har organiserat ett ovanligt obehagligt studiebesök. En s.k. överklass-safari i form av en busstur och rundvandring med gajd i stadsdelen Solsidan i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Bland annat pekades "skattesmitares" och "riskkapitalisters" bostäder ut. Det är svårt att säga om det är straffbart att organisera eller jobba med en sådan här 'event'. Massmedia har förstås särskilt uppehållit sig vid de otrevliga motåtgärder mot studiebesöket som vissa berörda vidtog i form av äggkastning m.m.

En högerextremist har alldeles riktigt påpekat att det säkert skulle bli ett förfärligt liv på partipolitiker, journalister och andra opinionsbildare, om någon understod sig att organisera ett liknande 'studiebesök' i Rinkeby i Stockholm. Eller i Rosengård i Malmö eller i något annat invandrartätt område för den delen. Och motåtgärderna från vissa innevånare vågar man inte tänka på.

Mona Sahlin. Arbetsmarknadsministern ska försöka ordna nytt jobb åt f.d. Mona Sahlin. Hon har av den svenska regeringen nominerats som kandidat till posten som generaldirektör för ILO, Förenta Nationernas arbetsmarknadsorganisation. Mona Sahlin är 55 år. Hon har ingen formell utbildning utöver tvåårigt gymnasium. I fråga om främmande språk så kan hon tala engelska. Jag har hört henne tala och hon har bra uttal. Det får tydligen räcka som merit på samma sätt som insatsen i talkören vid kvarteret Mullvaden har fått räcka för att Maria Wetterstrand skulle anses som den främsta miljöexperten i Sverige (och numera även Finland [?]). För en gångs skull är jag lite, men inte mycket, förvånad över en moderat alliansministers kamaraderi. Vi får hoppas att politiker m.fl. i utlandet har lite högre krav, när de ska ta ställning till Monas kandidatur. Ett gott råd till barnbarnen: om ni har svårt för studier, bli yrkespolitiker. Prata har ni ju lätt för.

Kan nomineringen av Mona möjligen ingå i uppgörelsen mellan alliansregeringen och Socialdemokraterna om europakten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar