torsdag 22 mars 2012

Falafel; Döden i Toulouse

Falafel. En rubrik i Sydsvenskan 22/3 2012 lyder: Skatteverket synar Falafel No 1:s affärer. Av artikeln framgår att att restaurangkedjan Falafel No 1 i Malmö misstänks ha skattefuskat i stor skala 2010 och 2011. (Artikeln har förstås också återgetts på Avpixlat 22/3.)

Av en liten notis på sid. 17 i Svenska Dagbladet 17 mars 2012 framgår att skatteverket gjorde en skattekontroll av ett antal pizzerior på nyårsdagen 2012. I nio av tio fall fick de straffavgifter för kassafusk.

Allt detta och mycket annat ska Magdalena Andersson råda bot på när hon blir finansminister 2014.

Döden i Toulouse. Den terrorist som dödat ett antal människor i Toulouse blev själv skjuten till döds idag 22 mars 2012. För de flesta av oss svenskar är detta ett tragiskt slut på tragiska händelser. Jag läser just nu artiklar om det skedda i de ledande franska tidningarna Le Monde och Le Figaro på nätet. Det är inte svårt att tänka sig upprördheten hos medarbetare i svenska massmedia och hos svenska politiker om en terrorist skjutits i Sverige. Såvitt jag kan se lyser upprördheten i stort sett med sin frånvaro i Frankrike. I stället utlovas ytterligare kraftåtgärder mot terrorismen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar