fredag 26 oktober 2012

James Bond och Lagom

James Bond. För mig finns bara en James Bond. Det är Sean Connery. Alla de andra är på låtsas. Så enkelt är det. För mig.

Lagom SD? Sölvesborgs store son Jimmie Åkesson tillkännager att landets tredje största parti skall få en mjukare framtoning. Om jag förstår saken rätt gäller det inte innehållet i partiets politik utan just framförandet, den yttre framtoningen. Bland annat skall ironi (!) undvikas. I landet Lagom skall till och med 'fascisterna' vara lagom. Åtminstone i sin framtoning.

Lagom KP? Xi Jingping, 59 år, skall bli nästa huvuddiktator i Kina efter Hu Jintao som beräknas avgå inom kort. Xi:s dotter är tjugo år gammal och studerar på Harvard hos den Stora Draken. Xi sägs vara en kompromisskandidat. Men som Mao sade: Makt växer ur gevärspipan. (Ola Wong har berättat om detta i SvD idag.)

Lagom CSR? Den största bristen i det svenska fosterlandet just nu tycks vara bristen på CSR-funktioner i toppen på storföretagen. Med denna förkortning menas som alla utom jag tycks veta Corporate Social Responsibility, som i sin tur betyder att företagen skall måna om de frågor som särskilt brukar omhuldas av de röd-gröna partierna. Åtminstone i deras propaganda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar