tisdag 2 oktober 2012

Reinfeldts, Svegfors och IKEA

Reinfeldt: Fredrik + Filippa. Sant? Aftonbladet berättade i går att Fredrik och Filippa Reinfeldt som nyligen skilt sig synts på bio tillsammans och föreföll ha trevligt ihop.

Kan de ha kokat ihop en konspiration mot (S)-ordföranden Stefan Löfven? Skall de återförenas strax före valet 2014 och ta strålkastarljuset från Stefan? Kanske får Stefan Löfven putsa upp sin kolonialfranska och flyga på trösteresa till Mauritius tillsammans med, förslagsvis, Håkan Juholt. Mona Sahlin kan följa med som gajd. Tro det den som vill. För egen del hoppas jag bara att översåtarna låter mig behålla min bostad.

Mats Svegfors om SvD. F. landshövdingen och Svenska Dagbladsredaktören m.m. Mats Svegfors skriver om Svenska Dagbladets kris i Aftonbladet idag den 2/10 2012. Han tror inte att tidningen kan överleva utan ett utökat statligt presstöd. Han anser, troligen med rätta, att den kvalificerade papperstidningen fortfarande under avsevärd tid är omistlig för demokratin.

IKEA i Saudiarabien. I motsats till de flesta andra anser jag att IKEA gjort rätt i att redigera bort vissa kvinnobilder i den saudiarabiska upplagan av sin katalog. IKEA är ett kommersiellt företag som i sådana här avseenden bör följa de normer som gäller i de länder där företaget är verksamt. En annan sak vore om företaget skulle redigera bort motsvarande bilder i Sverige, med hänsyn till en del av landets innevånare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar