söndag 8 maj 2011

Från Arkelsten till Torvestig samt S-Strategi och Vänsterknäck

Transition. Miljöpartisekreteraren i Moderaterna, fröken Sofia Arkelsten, blev fru Olof Torvestig genom att förmälas med hr Olof Torvestig den 16 april 2011. Bruden hade för tillfället bytt ut den randiga tröjan mot en vacker gul klänning. (Annons i SvD 8/5 2011.) Grattis!

Strategi. PJ Anders Linder skriver en insiktsfull ledare i SvD 8/5 2011 om S-ordföranden Håkan Juholts strategi, som PJ tycker är bra. Det tycker jag också. "[Barn]fattigdom, låga pensioner och skadliga avregleringar." Men PJ nämner inte en sak. Det är den obändiga maktlystnad som förenar ledningarna för S, MP och V. Alla ledande politiker är maktlystna. Man behöver inte vara trettiotalsdiktator eller tredjevärldsledare för att sträva efter makt och sakna den om man förlorar den. Om makten hamnar inom räckhåll enas de rödgröna.

Två lediga vänsterknäck. I SvD 8/5 2011 utannonseras tjänsterna som chef för Brottsförebyggande rådet (Brå) och Riksbibliotekarie - chef för Kungliga Biblioteket i samma annons, i nu nämnd ordning. Varför denna dyra annons i SvD? Räcker det inte med en notis i Aktuellt i Politiken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar