lördag 14 maj 2011

Tillväxtkritik och Broderskap samt Närvaronej

Tillväxtkritiken. Timbromedarbetaren Lydiah Wålsten kritiseras jämt och ständigt av vänsterskribenter på nätet, så hon måste rimligtvis ha rätt i hel en del av sina påståenden. Hon har nu skrivit en förhållandevis omfångsrik en artikel om den rödgröna tillväxtkritiken. Den har titeln "Den ohållbara tillväxtkritiken".  (Svensk Tidskrift [nättidskrift, 13/5 2011]). Hon skriver välformulerat och intressant om den just nu så aktuella tillväxtkritiska opinion som låter sig ledas av den rödgröna vänstern. En tabell är särskilt intressant och bekräftar som vanligt mina fördomar: Mest tillväxtkritiska väljare: Vänsterpartiet 68 %, Miljöpartiet 48 %, Socialdemokraterna 47 %, Kristdemokraterna 47 %, Centerpartiet 41 %, Moderaterna 33 %, Folkpartiet 33 %. Oj, jag glömde Sverigedemokraterna med sina 47 %! Så alla "demokrat"partier har 47 % tillväxtkritiska väljare. Och en tredjedel av de moderata och liberala väljarna är tillväxtkritiska. Något att fundera över för oss gamla reaktionärer. Ett par randanmärkningar: Miljöpartisten Fridolin heter Gustav med v i förnamn och ...det finns en efterfrågan på en berättelse om vart världen är på väg.

[Frihet, Jämlikhet,] Broderskap. Den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen skall byta namn till Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. På så sätt skall rörelsen slå minst två flugor i samma smäll. Broderskapsrörelsen är alltför mycket förknippad med den kristna tron. Det gäller att organisera framför allt muslimer, som har goda förutsättningar att bli opinionsledare inom sina kretsar. Vidare gäller det att markera att rörelsen också kan innefatta kvinnor. Det brukade förr i tiden sägas att det innebar att vara kluven, om man var folkpartist. För mig framstår det att vara litet grand kluven, om man är troende och socialdemokrat. Det var ju trots allt urfader Karl Marx som lancerade uttrycket Religion - Opium för folket. Men sådana petitesser har sällan någon betydelse i politiken.

En M-Gurras nej till närvarobetyg. SvD 14/5 2011 meddelar att Gustaf Reinfeldt (18) motsätter sig närvarobetyg i skolan. "Det är kunskap som ska betygssättas inte närvaro." Vad säger hans höge fader om detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar