onsdag 18 april 2012

SAAB-gräl; Tårtstrid, forts.; Franskt val

SAAB-gräl. Om jag inte hade tänkt på alla SAAB-anställda som har förlorat sin anställning och som gör att man kan hålla sig för skratt, ja då hade jag skrattat åt herrar Mullers och Lofalks sandlådeuppträde i tingsrätten. Jag har i bland tyckt att en stor del av de kvinnliga journalisterna i våra ledande massmedia under hela sitt yrkesverksamma liv uppträder som om de vore tolv år på det trettonde. Men herrar Muller och Lofalk förefaller vara tre år på det fjärde. (SvD Näringsliv 18/4 2012.)

Tårtgate, forts. Tårtstriden fortsätter. Kulturministern har gjort en slät figur, även fortsättningsvis. Men kvinnlig omskärelse, som är straffbar i svensk rätt, är en alltför allvarlig sak för att bli föremål för diverse löjliga kommentarer. Det ska bli intressant att se vad JO eventuellt kommer fram till. Troligen kommer JO att svara att statsråden inte står under JO:s tillsyn. Frågan är om riksdagens konstitutionsutskott har någon större lust att ta upp händelsen.

Presidentvalet i Frankrike. Enligt SVT är valet avgjort. Högersidans Sarkozy har redan besegrats av vänstersidans Hollande. Men valet sker på söndag 22/4 (första omgången). Det är anmärkningsvärt nog inte SVT:s journalister som avgör valet. Det ska bli spännande att se hur det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar