lördag 14 april 2012

Tunisisk islamisering; Outbildade svenska politiker

Tunisien - arabisk vår. Svenska medier missar att Tunisien är på väg mot en religiös diktatur är rubriken på en artikel av svenskan Madeleine Eriksson, som bott i Tunisien i över tjugo år (Newsmill 13/4 2012).

Det är en bra artikel, som anknyter till vad som länge framgått av internationella media. Men det är nog inte så att svenska media förbisett utvecklingen. Det är betydligt mer troligt att medarbetarna i politiskt korrekta svenska media inte vill tala om utvecklingen. Det skulle nämligen kunna leda till att den stora okunniga massan i Sverige får fel föreställningar om islam och de sociala och ekonomiska förhållanden som kan förknippas med islam. Ungefär som för länge, länge sedan när kommunistledaren Hilding Hagberg m.fl. bara hade gott att säga om Sovjet och dess satellitstater.

Outbildade svenska politiker. Sverige går mot trenden i Europa med allt lägre utbildning bland politiker skriver Bengt Ljung i tidskriften Sunt Förnuft 2012 nr 2, s. 25 - 29. Vad han syftar på är förstås den formella utbildningen, akademiska examina och liknande. (Jag har tidigare berört frågan på min blogg och får nu vatten på min kvarn, Värdet av kunskap 3/4 2012 ang. Harrison - Harrison-Lindberghs brännpunktsartikel.)

Jag avstår från att i detalj kritisera artikeln. Men ett par detaljanmärkningar är på sin plats. När förf. jämför svenska doktorsexamina med t.ex. tyska hoppas man att kraven fortfarande trots allt är betydligt högre i Sverige än i Tyskland. Förf. har inte klart redovisat hur stora kraven är i Frankrike för att ens få tillträde till de stora högskolorna. Sarkozy, Hollande och andra topp-politiker har en helt annan nivå på sin formella utbildning än politiker i Sverige och andra länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar