torsdag 26 april 2012

Utrikesutskottet och hedersmord

Utrikesutskottet. Fler än jag blev förvånade när f. d. moderata partisekreteraren Sofia Arkelsten föreslås (= utses) till ordförande i riksdagens utrikesutskott. Vi får väl hoppas att hon klarar det uppdraget bättre än uppdraget som partisekreterare.

Hedersmord. Politiskt korrekta massmedia har omsider blivit mer utförliga om det senaste hedersmordet. Det som skedde i Landskrona. Jag har flera gånger bl.a. påpekat hur försagda olika framstående feminister är i sådana här fall. Men det verkliga problemet är att den liberala västerländska demokratin i Sverige och andra länder inte har något att sätta emot, när utomeuropeiska invandrare följer tusenåriga kulturmönster. I många fall kan man räkna med att många individer är inblandade i brotten. Det är säkert ingen tillfällighet att någon av klanens yngsta män utför eller tar på sig dådet. De riskerar korta straff och det är ofta svårt att bevisa andra klanmedlemmars straffbara inblandning. I ett tv-program igår i SVT sades att det begås ett hedersbrott varje dag året runt i Sverige. Det är som tur är i regel inte hedersmord, utan andra mindre allvarliga hedersbrott.

I praktiken går det inte att använda den enda verkligt avskräckande metoden: att en stor del av de inblandade utan dröjsmål tvingas att lämna Sverige för alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar