söndag 9 oktober 2011

Partiledardebatt i statstelevisionen 9 oktober 2011

Partiledardebatt. Sex partiledare diskuterade en del aktuella frågor i statstelevisionen ikväll. Socialdemokraternas och Vänsterpartiets partiledare uteblev med motiveringen att de hade placerats på samma sida i rummet som Sverigedemokraternas partiledare.

Allianspartiledarna, inbegripet den nya Centerledaren Annie Lööf, visade stor enighet. Jag tror att många kvinnor ansåg att Åsa Romson, nytt språkrör för Miljöpartiet, vann debatten. Hon har en ungdomlig framtoning, trots sina trettionio år. Sverigedemokraten Jimmie Åkesson gjorde också en bra insats utifrån sina utgångspunkter. Som vanligt framträdde han lugnt och sansat och gjorde överhuvudtaget ett seriöst intryck. Jag är inte säker på att alla tv-tittare förstod att det orangefärgade märke som de fyra alliansledarna hade på sig var alliansens märke som skulle symbolisera deras enighet. Göran Hägglund hade därutöver KD:s partimärke, vilket må vara honom förlåtet i den situation han befinner sig.

Det är egendomligt hur litet man saknade herrar Juholt och Ohly. Därmed inte sagt att man skall räkna ut vare sig Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet. Hösten 2011 är det en evighet till hösten 2014.

Tv drog förstås sitt strå till den rödgröna stacken genom att se till att såväl debattledaren som samtliga fyra som kommenterade debatten tillhörde det rödgröna lägret. Jag har tidigare kommenterat tv:s tilltag att besluta om placeringen av debattdeltagarna över huvudet på (S)-ledaren Juholt (7/10 2011).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar