fredag 28 oktober 2011

Cirkus SAAB, Cirkus Juholt och Dålig reklam

Cirkus SAAB. SAAB-cirkusen fortsätter och snart avslutas den kanske. Det uppges nu att de båda kinesiska företagen Pang Da och Youngman skall köpa SAAB för 100 miljoner euro. Men mycket återstår innan affären är i hamn och SAAB:s hårt prövade anställda kan andas ut. Vad som sades vara ett avtal var en icke-bindande avsiktsförklaring från köparna. Och bland andra skall den kinesiska tillståndsmyndigheten ge sitt medgivande; General Motors skall också medge affären, vilket väl antagligen innebär att den skall godkännas av Vita Huset och Pentagon. Om affären verkligen blir av, kan kondottjären Victor Muller åka hem till Holland med ett stort antal miljoner och ägna sig åt nästa tvivelaktiga projekt.

Cirkus Juholt. Denna Cirkus höll ny föreställning igår, 27 oktober 2011, under riksdagens frågestund. Denna gång lämnade ordföranden för Socialdemokraterna felaktiga uppgifter om antalet socialbidragstagare. Han sade att antalet var det högsta på 36 år. Det riktiga är att det är det högsta på 8 år. Det borde vara livsfarligt för vilket riksdagsparti som helst i en demokrati att ha en ledare som gång på gång lämnar felaktiga uppgifter. Men jag är inte säker på att det skadar partiet i längden. Otillförlitliga demagoger har historiskt sett haft framgång, tyvärr, får man väl säga.

Dålig reklam. Förmodligen i egenskap av villaägare hade jag bjudits in till ett reklammöte på Star Hotell i Sollentuna i går kväll. Det var en av bankerna och med banken lierade företag som stod för inbjudan. Hotellets största sal var full med folk. "Vi bjuder på kvällsfika med kaffebröd" utlovades i programmet. Men så blev det inte. Kaffe fanns, men mjölken var slut och likaså kaffebrödet, när jag äntligen skulle få fika. Jag gick då hem och tittade på Lyxfällan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar